21 dagar av Bön & Fasta

En timmas bön varje kväll kl 20-21 via zoom 11-31 januari.
Gå in via denna Länk Eller använd detta mötes-ID i zoom: 853 5975 7524 (Samma mötes-Id för alla kvällarna)

Se upplägg av de 7 första dagarna längre ner….

Your Kingdom come, on earth as it is in heaven! -Det längtar vi efter!
Vi längtar efter att människor skall bli frälsta och förvandlade, att där det är mörkt och kallt där skall Guds ljus, värme och kärlek få komma in och förändra, att Jesus ska bli Herre i vårt land. Vi längtar efter att själva bli förvandlade och lära känna Gud mer, bli starka i vår relation med honom och i vår tro på honom, Vi vill bli utrustade och växa för att kunna göra det Gud har tänkt för oss i våra liv, i vår vardag.

Under många år har vi som församling startat året med en period av bön och fasta. Vi tror att bön och fasta i en kombination är ett starkt andligt vapen. Vi tror att det händer något när vi kommer samman och ber, när vi kommer överens om att be för olika saker, när vi tar tid att be.
Vi vill uppmuntra dig att koppla på och vara med så mycket som möjligt och redan så här i början så vill vi vara tydliga med att säga att det är ingen prestation. Men be gärna den heliga Ande att leda dig och tala till dig i hur du kan vara med och lita på att han kommer att ge dig kraft och styrka.
Vi vill framförallt lyfta upp bönen, gemenskapen med Gud, att ge honom tid och utrymme under den här perioden, låt Gud verkligen få din första prioritet. Låt den helige Ande få leda dig både i gemenskap med Gud och i förbön. Kanske har du en personlig längtan att få växa mer på något specifikt område, att förstå Guds tankar, sanningar etc. Längtar du efter ett personligt genombrott på något område? Eller kanske finns det ett område där Gud längtar att få tala till dig, där han vill att du skall växa. Kan hända att vill han få beröra ditt hjärta på ett särskilt sätt under denna tid. Be, fråga honom om det och var öppen för det. Under en bön och fasteperiod kan man också ofta uppleva att det händer något inom en själv. Vi vill uppmuntra dig om du upplever så att studera bibeln på just det området, lyssna på bra undervisning, samtala med någon av dina ledare eller nära vänner, be dom att stå med dig i förbön, bjud in den helige Ande att få tala till dig under denna tid. Ha gärna en anteckningsbok där du skriver ner det du får under denna period.
En del av oss kommer fasta någon dag eller delar av dagar. En del kommer fasta under flera dagar och en del kanske väljer att äta lite annorlunda. Känn dig helt fri där, men vet att du är inkluderad under hela perioden. Kanske har du inte fastat förut och känner att du skulle vilja vara med under flera dagar? Då vill vi vara tydliga med att du skall vara klok och förståndig. Fråga någon som är erfaren eller läs om fasta, så att du gör det på ett bra sätt.

Lite fler praktiska tips. Kanske behöver du säga nej till exempelvis sociala medier, tv – filmer mm helt eller delvis under denna period för att skapa tid och utrymmer för gemenskap med Gud. Välj gärna med extra omsorg vad du ser på och vad du tar in till ditt sinne och dina tankar. Ha lite extra tålamod med varandra i familjen – särskilt om du fastar. Använd whatsapp grupperna som ni har som hemgrupper, som ett kommunikationsmedel under denna tid. När vi ex. ber för ungdomar/ unga vuxna, så skriv ner namnen på de du ber för. Dela gärna tacksägelseämnen, bibelord, sånger mm i er grupp. Är det svårt att fokusera i bön? Ta en promenad, gör något annat samtidigt en stund, ring en vän och be tillsammans. Dela gärna tips med varandra.

Upplägg (resten av dagarna kommer längre fram)

Dag 1-3
Dom tre första dagarna kommer vi inte ha några specifika böneämnen, förutom att vi ber att Gud skall leda oss under denna period.
Dom här dagarna vill vi uppmuntra dig till att bara vara i Guds närhet! Umgås, var med Gud, lyssna på lovsång, tillbe och ära honom. Vi tror att det blir en viktig grund för den fortsatta tiden.

Dag 4-7
Böneämnet för dessa dagar är:

• Församlingens tonåringar, unga vuxna och dess ledare.
• Uthållighet och beskydd för ungdomar i den här tiden.
• Hur vi kan nå ut ännu mer till en ung generation, fler frälsta, döpta, befriade som växer i lärjungaskap och Andens gåvor.
• Att vi skall kunna ha stora samlingar för ungdomar igen.
• Att vi ska kunna ha fler och större läger. Summer-camp i juni bl.a.
Vi vill också som sagt uppmuntra dig att be för de ungdomar och unga vuxna som ligger på ditt hjärta. Vi tror också att den helige Ande kommer att leda oss konkret i förbön både personligt och tillsammans för olika böneämnen som berör ungdomar och unga vuxna.

Dag 8-11 (18-21 januari.
Dessa dagar ber vi för barn och familjer.

För barnen:
-en ny tid för barnen då de får möta Gud
-Barn ska få se Guds härlighet
-Be om öppna hjärtan att ta emot Guds härlighet och glädje

För ledare:
-Känna förnyad inspiration och glädje för tiden som är nu.
-Förnyade inför Gud
-Träning i lärjungaskap och ledarskap
-Läger med genombrott
-Stark lovsång och ny musik, träna unga.

Familjer:
-Äktenskap
-Vardagspusslet
-Frid och harmoni
-Hälsa

Dag 12-14 (22-24/1)
Fokuserar vi bönen på församlingen, framtiden, lokaler, övriga ”åldrar” i församlingen mm.
Mera punkter kommer…

Några bibelord:
Matt 18:18-20
Rom 8:26
Ef 6:10-18
Jes 58:6-9
Läs gärna Daniels bok om när han fastade.
Var välsignad !