Etiopien

Två gånger om året åker Christian Wendesten med team ner till Etiopien och Addis Abeba. Där betjänar vi ett team av församlingsplanterare med pastor Belay Kekeba i spetsen. Per Åkvist är också med och tar initiativ och leder pastorskonferenser och kampanjer tillsammans med olika team från Göteborgskyrkan. Pastor Samuel Lundgren från Melleruds kristna center och Mats Brorström, föreståndare i Pingstkyrkan Billdal åker med en gång om året och de ansvarar för sponsring av evangelister och pastorer. Detta befrämjar församlingsplanteringen och nu har det startats ca 85 församlingar de senaste åren, många i de mest fattiga områdena där de talar Orimuspråket.

Vi är också med och stödjer Mercy House i Addis Abeba som är ett center för kvinnor. De utbildas där och får betalt under tiden och deras barn får också försörjning. Abbi Åkvist är föreståndare och nu den 29 april har vi en Charity consert till förmån för detta arbete. Vi har då en helkväll med Dan Åhdal med kör samt Hous of Gospel band extended i vår kyrka. Välkomna!

Dessutom blir det många tillfällen att betjäna många fattiga barn med kläder och leksaker. Sätt gärna in en gåva på vårt Missionskonto och märk väl vad din gåva ska gå till: Vårt pg för Mission är: 1645581-8 eller swisha till Göteborgskyrkan på nr: 1232184976

Indien och vårt flickhem Zoe girls

Hur det började…
För drygt ett år sedan då evangelist Stepzoe-girls-med-Stephenhen George besökte oss i vårt hem berättade han om sitt hjärta för flickorna i Indien. Eftersom jag själv har haft tankar om att starta barnhem sedan jag var mycket ung så lyssnade jag med idel öra. När han sedan berättade att flickhemmet som han ville starta tillsammans med oss skulle vara i Agra, blev jag extra intresserad. Efter en stund fick jag också reda på att staden är känd för monumentet Thaj mahal. Det påminde mig om en syn som en ung flicka fick när hon bad för mig när jag var i Sydafrika för många år sedan. Hon hade sett Thaj Mahal framför sig när hon bad för mig och jag minns att hon var väldigt blyg för att berätta om den här synen för både mig och den andra pastorn som var med, hon kunde inte förstå dess innebörd. Det enda jag kunde ta reda på då om monumentet var att det byggdes på grund av en mans oerhörda kärlek till sin avlidne hustru och att det idag räknas som ett av världens 7 moderna underverk.
När Stephen berättade detta var det alltså många bitar som föll på plats för mig och vi bestämde oss för att söka Gud om huruvida vi skulle vara med och starta upp flickhemmet eller inte. Alla som var med på mötet var berörda och vi kändes oss enade till att vara med.
Några månader senare, i mars, startades flickhemmet upp tillsammans med oss och vi hade privilegiet att närvara vid uppstarten. Det var en fantastisk upplevelse att träffa de 10 flickorna i åldrarna mellan 8-15 år. I dag har vi ett lite större åldersspann, barnen är mellan 6-15 år. De har kommit till flickhemmet på rekommendationer av församlingar i området. Några är föräldralösa, några har bara en förälder, men gemensamt för alla är att de har blivit förskjutna och förkastade eller att man anser att de inte har råd att försörja dem.
Flickhemmet har ingen laglig rätt till barnen. Så tyvärr är det så att de när som helst kan bli hämtade av en förälder eller släkting. Vilket gör det oerhört svårt att vara en personlig fadder. De gåvor ni ger går alltså inte till en person utan till hela flickhemmet.
Just nu går pengarna till mat, kläder, skolavgifter samt boende och transporter. I dagens läge kan ännu inga löner betalas ut till personalen som nu jobbar helt ideellt. Vi behöver också dubblera antalet givare för att vi ska kunna täcka de kostnader vi har idag. Det finns också fler behov som vi hoppas kunna täcka i framtiden, bland annat en renovering av huset de bor i och även kunna ta in fler flickor i framtiden.
Hoppas att du kan vara med och värva en till som vill vara med och investera i dessa flickors liv och hjälpa oss stå upp för och bygga upp flickornas värde i Indien som idag är så lågt.

Vill du bli månadsgivare och önskar mer information så kontakta Emelie Nordström på mailadress:

zoegirlsindia@gmail.com

Följande personer har varit med på minst en resa till flickhemmet; Said Karegeran, Sara Kling, Rebecka Hugosson, Emmanuel Nilsson, Emelie Brorström, Lukas Gustafsson, Johannes Vigart, Rebecka och David Cruz, Christian, Rebecka och Robina Wendesten

När vi varit på flickhemmet så har vi också besökt 4 olika barnhem där vi betjänat barnen med gåvor, lekar, sång och musik. Teamets medlemmar har helt hållit i dessa möten då de också har berättat bibelberättelser och förkunnat evangelium om Jesus.

Vi har också haft flera tillfällen att medverka i olika församlingar i Agraområdet och varje gång har vi också ledarseminarier för pastorer och äldste i området.

Nu åker vi på en ny missionresa till Agra Indien den 7 mars 2017. Var gärna med och be för teamet som består av: Christian och Robina Wendesten, Johanes Vigart, Isabel Andersson och Kevin Tarifa. Dessutom åker Christer och Ingrid Nilsson med sina söner Emanuel och David och hälsar på dottern Lovisa som missionerar i Indien. De stannar i Indien under tre veckor och vi möts under en vecka allesammans i Agra.

Christian Wendesten